sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Lähihoitajan opinnot lähestyvät..

Hellurei taas ja Hyvää Uutta Vuotta 2017! ^^

Avoimen yliopiston koodaus tuottaa päänvaivaa tässä viime metreillä ja pelkään kyllä todella, että näinkö kurssista pääsen läpi. Ensimmäinen tenttiosuus ainakin meni heikosti ja välillä on tehtävien tekeminenkin ottanut aikansa, että olen saanut sivut edes jotenkin näyttämään samalta. Jotenkin tämä kurssi kaipaisi enemmän aineiston purkamista käytännöllisemmin niin tälläinen "ensikertalainen" voisi ehkä ymmärtää paremmin mitä ollaan tekemässä. Mutta minkäs tekee.. :) Tälle vuodelle on kuitenkin vielä perinteiset esseen kirjoittamiset jäljellä ja eiköhän tästä jotenkin selvitä, vaikka tää hemmetin koodaus jääkin kaivelemaan mieltä.
MUTTA...... viikko vielä ja sitten alkaa lähihoitajan opinnot. ^^ Saa nähdä mitä tästä sitten tulee. Eilen illalla listasin loma-ajat näkyviin, että voin vähän aikataulutella tekemisiäni ja toisaalta, että konkretisoituu muutenkin mitä tässä on tälle vuodelle luvassa.

Nyt tulevana tiistaina käyn juttelemassa ennakkoon opettajan kanssa tästä opintojen henkilökohtaistamisesta eli toisin sanoen varmaan katsotaan mahdolliset hyväksiluvut jne. Kerron vaikka tarkemmin ensi viikolla mitä juteltiin jne, koska ei tässä ole oikein itselläkään vielä kuvaa siitä mitä tuossa tapaamisessa tapahtuu. :)

Rahapuolesta voisin kertoa, että Työkkäri puolti omaehtoista opiskelua, joten niin kauan kuin minulla on jäljellä 500 päivää ansiosidonnaista voin opiskella sen turvin. Sitten kun 500 päivää on täynnä, tipahdan Kelan työmarkkinatuelle. Kulukorvaustahan minä EN SAA, koska laki muuttui vuodenvaihteessa. :D  (Ansiosidonnaisen päivien määrähän muuttui myös, mutta se muutos ei nyt koskenut minua, mutta tulevaisuudessa kylläkin :) )

Heh, ja asumistuki jota sain n. 30 euroa/kk katosi myös kuin taivaan tuuliin, kiitos asumistuen tarkistuksen. Tämä on aika mielenkiintoista, kun VVO nostaa vuokraa jälleen maaliskuussa, mutta sitä ei huomioitu mitenkään tuossa päätöksessä. :D Jännitys kohoaa miten käy sitten, kun tipahdan työmarkkinatuelle, että saanko SITTEN myös asumistuen vai en. Jotenkin tässä alkaa tulla todella epäileväiseksi, kun seuraa miten mielenkiintoisia ratkaisuja tässä maassa tehdään.

Mitäs muuta mun pitikään vielä naputella.. Koska en muista, niin päätänpä tältä erää tähän tämän jutun. Palataan ensi viikolla asiaan, kun tuo opettajan tapaaminen on ohitse. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti