tiistai 27. toukokuuta 2014

Velkatilanne kesäkuu 2014

Ajattelin nyt sitten tunnustaa heti tässä synnit eli listata tämän hetkisen velkatilanteen. Loistava työ-motivaattori, by the way. :D

Ensinnäkin minua rasittavat edelleen kaksi osamaksulla ostettua asiaa.

1. Rakas läppärini, jonka ostin viime vuoden puolella entisen koneen sanottua sopimuksensa irti. Eriä on enää jäljellä neljä ja pääsen tästä eroon syyskuussa! Yhteenlaskettu summa on tällä hetkellä -274,80 euroa. Lyhennän 68,70 euroa/kk. 

2. Erossa sänky jäi Exälle ja jouduin siis ostamaan uuden. Eriä on jäljellä 7 ja yhteenlaskettuna summa on -342,30 euroa. Lyhennän 48,90 euroa/kk, mikä tarkoittaa sitä että tämä on kuitattu joulukuussa.

3. Velkasyntini on luottokortti, joka on tällä hetkellä käytetty ns. tappiin asti (Luottorajani on ollut 500 euroa). Tällä hetkellä luotto-laskuni on -521,37 euroa, kun luoton päälle on rapsahtanut korkoa ja tilinhoitomaksuja. Seuraava lyhennykseni on 65 euroa, jonka jälkeen onneksi osuukin lyhennysvapaa kuukausi. Tätä velkaa yritän lyhennellä mahdollisimman nopeassa tahdissa, juurikin noiden tulevien lisäkulujen takia.

4. Ja suurin velkani on pankin Joustoluotto, jonka otin kattamaan muuttokuluja ym menoja, mitä tässä akuutissa vaiheessa on. Lainan summa on -1000 euroa ja lyhennän tätä 100 euroa/kk heinäkuusta lähtien. Tuon tonnin päälle tosin rapsahtaa mm. 30 euron suuruinen nostoprovisio ja korot, joten kallista rahaahan tuo on.

Tämän lisäksi on sitten pari vippiä kavereilta ja äidiltä, jotka onneksi saa hoidettua pois vähän rennommalla aikataululla.

Yhteensä tuo summa on siis tällä hetkellä -2 168,47 euroa. (plus tietty korot Joustoluottoon eli summa nousee varmasti muutamalla satasella).

Moni varmaan sanoo tässä vaiheessa, että eihän tuo ole edes iso summa, mutta minulle tämä on suurin velka mitä minulla on ikinä ollut. :D (Asuntolainatoiveita vielä elätellessä..)

Tässä sivussa yritän vieläkin säästellä ASP-tilille, eläkevakuutukseen (joo, tiedän että on älytöntä) ja sitten siirrellä vielä rinnakkaistilille pahan päivän varalle. Saa nähdä miten käy...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti