tiistai 13. syyskuuta 2016

Tilikirjan paluu...

Koska tämä kuukausi on todella tiukka rahan suhteen, päätin kaivella muistiani "kirjanpidon" suhteen ja aloitin pitämään itselleni vanhaa kunnon tilikirjaa.

Ostinkin siis Tigerista A5-kokoa olevan mustakantisen muistikirjan hintaan 4 euroa. Sivut ovat pisteelliset (tai miten tätä nyt muuten kuvaisikaan), joten nyt on vähän helpompi piirrellä kuvioita ja laatikoita yms, mitkä saattaisi mennä hieman sekavaksi perinteisen viivallisen tai ruudullisen vihkon kanssa.

Eilen sitten ahersin sen verran, että elokuun ja syyskuun tilitapahtumat ovat nyt siirtyneet tähän muistikirjaan. Lisäksi on tullut listattua velat ja varat eri tileiltä. Lisäsin myös tälläisen kulutuksen seuranta ruudukon, johon rastitan esim. kokiksen ja kaiken muun herkkuperseilyn ja listaan vielä kuukausittain siihen menneet rahat. (Ja voi tsiiisus kun näyttää jo nyt pahalle..)

Toistuvat maksut listasin omaksi ruudukoksi, mutta en tiedä onko tuossa niinkään järkeä, mutta pääsenhän tuossa jyvälle miten vakuutusmaksut rytmittyy käytännössä, kun ikinä muista niitä siitä vakuutusmaksulapusta kirjata ylös ennakkoon.

En tiedä vielä mitä muuta innostun tähän tekemään, mutta näillä nyt ainakin mennään hetki etiäpäin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti