maanantai 8. tammikuuta 2018

Haaveista ja tavoitteista..

Aloitin blogin naputtelun vuoden 2012 lokakuussa ja silloin tavoitteena oli säästää rahaa 2000-3000 euroa puskurirahaksi. Rahat ovat kuitenkin tulleet ja menneet, koska elämässä tapahtuu kaikenlaista jännää, johon sitä rahaa voi yllättäen tarvita. Ja tottakai, on se tuhlaaminenkin osa minua, valitettavasti. 

Haaveenani ovat olleet asunto, yliopisto-tutkinto ja matkustaminen lukuisiin eri kohteisiin. 

Sinänsä nämä haaveet eivät ole muuttuneet. Edellenkin omistusasunto olisi ihanteellinen ratkaisu verrattuna vuokra-asuntoon. Matkustaminen olisi ihanaa, jos varat ja aika antaisivat myöten. 

Yliopisto-tutkinnon osalta olenkin sitten kahden vaiheilla. Tavallaan ajatus maisterin papereista olisi "hienoa" ja täyttäisi varmaan jonkin puuttuvan palasen tuolla aivojen sopukoissa ja pääsisin sanomaan, että jokainen koulutusaste on Suomen mittakaavassa käytetty hyväksi elämän rakentamisessa. Mutta onko tästä sitten muuten mitään hyötyä?! Palkkauksen suhteen muutos ei ainakaan olisi kummoinen verrattuna siihen, mitä lähihoitajana päiväkodissa tienaisin. 

Nyt kun pitkästä aikaa taas tänne blogin puolelle eksyin, aloin miettiä näitä nykyisiä haaveitani tai tavoitteinani. 

Tylsästi ensimmäisenä tavoitteena on tietenkin valmistua nyt lähihoitajaksi ja saada jostain työpaikka. Aika realistinen tavoite vai mitä?! 

Toisena kummittelee edelleen tuo oma asunto. Hankalampi toteuttaa, mutta ei mahdoton unelma. Motivaatio unelman toteuttamiseen on vain yhtä kadoksissa kuin kiinnostus Saharan hiekanjyvien laskemiseen. 

Kolmantena haaveena on perhe. Tämä ei ole mikään uusi ajatus, että tästä on turha nyt lähteä pohtimaan mikä biologinen kello se on alkanut tikittää.. Kyllä se kello on tikittänyt jo aiemminkin. Luultavasti nämä viimeisen parin vuoden aikana tapahtuneet asiat ovat vain saaneet aikaan sen, että tämä ajatus on pyörinyt enemmänkin mielessä. Nuoremmaksi kun en tässä ole muuttumassa.. :) Toteutus onkin sitten helpommin sanottu, kuin tehty.. 

Neljäntenä tässä lähinnä on toive siitä, että elämä rauhoittuisi viimein paikoilleen ja arki rullaisi niin hyvin kuin nyt vain on mahdollista. Olisi siis hyvä balanssi töiden ja vapaan välillä. Tämä taas realistisempi tavoite, johon on jopa mahdollisuuksia päästä. 

Hieman ovat siis haaveet ja tavoitteet muuttuneet tässä vuosien aikana, mutta se taitaa kuulua asiaankin. Jännitys tiivistyy mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja toteutuuko näistä mikään muu kuin tuo koulusta valmistuminen. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti